Нов документален филм на History Channel представя теорията, че Амелия Еърхарт е

...
Нов документален филм на History Channel представя теорията, че Амелия Еърхарт е
Коментари Харесай

Невероятно постижение за 30 минути! Мъж опроверга световната история, отрече теория за Амелия Еърхарт

Нов документален филм на History Channel показва теорията, че Амелия Еърхарт е оживяла при злополуката на самолета си, след което е пленена в Япония и американското държавно управление е работило в продължение на години, с цел да покрие историята. Тази доктрина значително се поддържа от една-единствена фотография, написа obekti.bg.
Японски блогър обаче опроверга всичко съвсем неотложно, откакто намери фотографията в японските национални архиви.

The Guardian оповестява, че Кота Ямано, който поддържа блог за военна история, разгласява фотографията в верния подтекст, откривайки я след към 30 минути търсене в националната библиотека на Япония на страница от японска книга за пътешествия в Южните морета. Книгата е оповестена през 1935 година, две години преди злощастният аероплан на Амелия Еърхарт да излети и самата тя съвсем сигурно да откри гибелта си на ненаселен остров в Тихия океан. Ямано бил сюрпризиран, че създателите на документалния филм не са се пробвали да проверяват фотографията по-добре:

„ Никога не съм вярвал на теорията, че Еърхарт е била пленена от японските военни, по тази причина взех решение да ревизира самичък – споделя Ямано пред Guardian. „ Бях сигурен, че фотографията я има в японските архиви. “

Блогърът стартира с онлайн търсене на „ атол Джалуит “ и времеви интервал от няколко десетилетия, започващ през 1930 година

„ Снимката беше десетият подред резултат – споделя той. – бях в действителност благополучен, когато я видях. Струва ми се необичайно, че създателите на кино лентата не са удостоверили датата на фотографията или обявата, в която тя се появява за първи път. Това е първото, което би трябвало да се направи. “

Документалният филм интервюира работещия в американското министерство на финансите Лес Кини, който е разкрил версия на фотографията без дата в американските архиви. Това се употребява в поддръжка на концепцията, че Еърхарт и навигаторът ѝ Фред Нунан са се озовали на Маршаловите острови и били убити от японците, макар че полетът им предхожда началото на Втората международна война.

Други захласнати на тематика Еърхарт дълго време са оспорвали тази тайна доктрина, която циркулира от десетилетия. Рик Гилеспи, изпълнителен шеф на Международната група за възобновяване на исторически въздухоплавателни средства споделя пред Guardian, че даже като оставим настрани какъв брой замъглени са фигурите на Еърхарт и Нунан, гледката от пристанището демонстрират, че фотографията евентуално е направена при започване на 30-те или края на 20-те.

„ Това е просто фотография на пристанище в Джалуит (на Маршаловите острови) с няколко души – споделя Гилеспи. – просто е неуместно. И идва от човек, който е прекарал последните 28 години в съществени проучвания за изгубване на Еърхарт и е водил 11 експедиции в Южния Тих океан.

Кой знае какви доказателства ще изникнат още. Историята на Еърхарт не стопира да разпалва въображението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР